Szimpózium

Az ELTE Etológia Tanszéken 2008 óta szervezünk továbbképzéseket kutyák viselkedésével kapcsolatban állatorvosoknak, kutyakiképzőknek, érdeklődőknek.Ha szeretne első kézből származó információt kapni a tervezett szimpóziumok idejéről és programjáról, kérjük, iratkozzon fel levelezési csoportunkba (postafiókját nem árasztjuk el levélszeméttel: minden esemény előtt egyetlen üzenetet küldünk, ami körülbelül két e-mailt jelent évente).
Google Csoportok
Értesítést kérek Kutyaetológiai előadásokról
E-mail:
Csoport meglátogatása
Ha nem működik a 'Feliratkozás' gomb, próbálkozzon itt vagy írjon a dogprof@gmail.com címre! 

Összefoglaló a kutya viselkedésproblémáitól Mugford,R. A. (2007) Behavioural disorders of dogs. In: The behavioural biology of dogs(ed. P. Jensen). CABI, London, alapján. 

Vélemények korábbi szimpóziumokról:
"Ilyen még nem volt!"
"Nagyon összeszedett, kiválóan felépített előadások voltak."
"Nagyon tetszett a szervezés és a résztvevőkkel való törődés"
"A sokoldalúságot értékeltem leginkább"
"Az előadók alapossága, jó előadói stílusa és a családias hangulat tetszett a legjobban"
"Szeretnék gratulálni a szimpóziumhoz, kiváló szervezés és előadások voltak. Remélem, folytatjátok a sorozatot!!!"

Ajánló:
Bár a hagyományos értelemben vett állatorvos-tudomány szorosan kapcsolódik egyfajta orvosbiológiai tudományos háttérhez, a viselkedésterápia esetében az ilyen megalapozottság egyelőre igencsak hiányos. Mivel a modern társadalomban a kutya-ember kapcsolatnak számos kihívással kell szembe néznie, valójában olyan szakemberekre van szükség, akik tanácsaikkal folyamatosan segítenek, és nem csak a kutyát "képzik", hanem a gazdát is, sőt, szükség esetén az egész családot. Fontos szempont, hogy megtaláljuk a viselkedési tanácsadó szakmaiságát megalapozó tudományos kereteket. Az etológia célja, hogy evolúciós keretben vizsgálja az állatok (és az ember) természetes viselkedését. Talán meglepő, de ez érvényes egy olyan "mesterségesnek" tartott faj, mint a kutya esetében is! A viselkedési tanácsadó csak akkor lesz képes szakmailag korrekt munkát végezni - akár megelőzésről, akár gyógyításról legyen szó -, ha rendelkezik modern etológiai ismeretekkel.Reményeim szerint az Ön számára is örömöt jelent, hogy munkatársaink és a többi meghívott előadó révén bepillantást nyerhet a kutya viselkedésének etológiai kutatásába, illetve a viselkedésterápia problémáiba!
Dr. Miklósi Ádám
tanszékvezető egyetemi docens

Állandó támogatónk: ACANA Magyarország Kft
Korábbi támogatóink: PURINA, SzuperEB wEBmagazin-wEBshop

Korábbi rendezvényeink program: ITT